A patkányok kártékony hatásai és irtásuk

A rágcsálók egyik legszaporább fajtája a patkány, amely az elmúlt évszázadok alatt mindig komoly problémát jelentett, ezért napjainkban a modern rágcsálóirtásra kifejlesztett módszerek hatékonyan képesek megszüntetni jelenlétüket otthonunkban.

A patkányok általános jellemzője, hogy kedvezőtlen körülmények között is életképesek, valamint felkutatják a létfenntartásukhoz szükséges lehetőségeket, mely az ősz beköszöntével kiemelt problémát jelent. A hűvös idő következtében a rágcsálók egyre inkább a lakott területek felé húzódnak, valamint beköltöznek otthonainkba, ahol komoly egészségügyi problémák kiváltó okai lehetnek, melyek esetében a gyermekek kiemelten veszélyeztetettek, továbbá komoly anyagi károk származhatnak a patkányok káros tevékenységeinek köszönhetően.

A kártevőirtás, azaz a patkányirtás során elsődleges szempont, hogy ne csupán tünetileg szüntessük meg a problémákat, hanem véglegesen kiirtsuk őket otthonunkból és ezzel minden veszélyforrást megszüntethetünk.

Tekintse meg weboldalunk hatékony patkányirtóit, valamint bővebb tájékoztatásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

 

Patkányok és egerek betegségei

Köztudott, hogy a rágcsálók számos betegséget hordozhatnak, melyek némelyike az emberre is veszélyes lehet. Ezt bizony komolyan kell venni, és hatékony patkánycsapdát, illetve egércsapdát alkalmazni a kritikus időszakban, illetve környezetben.

Az egerek és patkányok gyakran szenvednek külső élősködőktől, például atkáktól és tetvektől, ilyenkor általában foltosan hullani kezd a szőrük.  Az egerek és a patkányoknál olykor kialakulhat duzzanat vagy tályog, melyek társaik harapásai nyomán keletkeznek. Ezek a betegségek könnyen elfajulhatnak és akár fertőzőek is lehetnek, hiszen az állatok ki vannak téve a környezet viszontagságainak és különböző veszélyes baktériumoknak.

A nem kívánt rágcsálókat hamar el kell távolítani környezetünkből, mielőtt szeretteink egészségét és biztonságát veszélyeztetnék, különösen, ha gyermekek és idősek is élnek velünk! Tekintse meg egércsapdáinkat, valamint patkánycsapdáinkat, és rendeljen hatékony termékeink közül, valamint keressen minket bátran kérdéseivel!

 

Rágcsálóirtás és az egészségvédelem

A rágcsálók jelenléte számos kellemetlenséggel és problémával járhat, hiszen komoly anyagi károkat okozhat az általuk végzett pusztítás, különösen az év hűvösebb hónapjaiban, amikor beljebb húzódnak a lakott területekhez a kellő élelem reményében. A gazdasági károk mellett számos egészségügyi probléma forrásai lehetnek, legyen szó egerekről, patkányokról vagy egyéb kistestű rágcsálóról.

Egészségügyi szempontból elsősorban a fiatalabb és az idősebb generációk veszélyeztetettek, hiszen a kicsik immunrendszere még nem, az idősebbeké pedig már nem képes maximálisan alkalmazkodni a környezeti sajátosságokhoz. A rágcsálók számos betegséget terjeszthetnek, hozzájárulhatnak légúti- és allergiás megbetegedések kialakulásához, továbbá számtalan kellemetlen problémát okozhatnak.

Az egészséges életkörülmények megóvása érdekében alkalmazzon korszerű és innovatív rágcsálóirtási megoldásokat, melyekkel kapcsolatos bővebb információkért tekintse meg weboldalunk tájékoztatóit, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és pontos szaktanácsadással állunk mindenben a rendelkezésére!

Hogyan védekezzünk leghatékonyabban a patkányok ellen?

Hogyan védekezzünk leghatékonyabban a patkányok ellen?A rágcsálók, köztük a patkányok egyrészt gazdasági károkat idézhetnek elő, másrészt jelenlétük különféle egészségügyi kockázatokat hordozhat magában. Ismerve a történelmet pontosan tisztában vagyunk vele, milyen hatalmas, pusztító hatású járványokat voltak képesek előidézni. Szerencsére napjainkra az orvostudomány fejlettségének, a higiéniás körülmények javulásának és a mentesítési programoknak köszönhetően már nem fenyeget ilyen veszély, azonban ettől még nem árt ellenük védekezni, hatékony patkánycsapdával.

A patkányok élettere a városban alapvetően a csatorna és a szennyhulladék; mivel a szemétben keresnek élelmet, nem nehéz elképzelni, mennyi kórokozóval kerülnek érintkezésbe. Köztudott tény, hogy a patkányok gyakran harapnak meg embert is, és harapásuk nyomán könnyen átadhatnak valami megbetegedést.

Emberre is veszélyesek például a következők: az iszapláz, a murin tífusz és a patkányharapási láz. Ezek mindegyike idézhet elő súlyos szövődményeket, épp ezért érdemes az állatok ellen szakszerűen védekezni. Az elektromos patkánycsapda a leghatékonyabb módszer, amit bevethetünk ellenük: az állatot elektromos sokk éri, és azonnal elpusztul. Technológiája lehetővé teszi, hogy gyermekek és háziállatok mellett is nyugodtan használhassuk, hiszen ha a fedél nyitva marad, a patkánycsapda kikapcsolja magát.

Amennyiben hatásos, egyúttal biztonságos megoldást keres, amellyel megóvhatja magát és szeretteit a patkányok által terjesztett betegségektől, válassza az elektromos patkánycsapdát kínálatunkból!

 

A patkányok által terjesztett betegségek 1.


patkánycsapdaLegyen bármilyen állatbarát is az ember, senki sem szereti, ha otthonában fertőző betegséget terjesztő állattal találkozik. Pedig sajnos be kell látni, hogy az egerek és patkányok ebből a szempontból veszélyesek, ezért az egérfogók és patkánycsapdák használata nélkülözhetetlen a rágcsálók megjelenése esetén.


A patkányok által terjesztett legveszélyesebb betegség a fertőző agyhártyagyulladás. A fertőzött állat ürüléke, orrváladéka és nyála terjeszti a fertőzést, ami a legtöbb esetben szennyezett élelmiszerrel jut a szervezetünkbe. Sajnos ezen kívül a fertőzés bejuthat a bőrön és a légutakon keresztül is, ezért nagyon fontos, hogy az élelmiszer tárolására használt helyiségek teljes mértékben rágcsálómentesek legyenek! A fertőző agyhártyagyulladás fejfájással, szédüléssel, lázzal és tarkómerevséggel jár. A ma használatos gyógyszerek segítségével általában maradandó károkozás nélkül gyógyítható, ám a gyógyulás akár hetekig is eltarthat.


Kerülje el ezt a veszélyes betegséget, rendeljen tőlünk időben patkánycsapdát! A rágcsálóirtás elhanyagolása súlyos következményekkel járhat!

A patkányok által terjesztett betegségek 2.


egérfogóért A patkányok a fertőző agyhártyagyulladáson kívül sajnos más, szintén súlyos betegséget is terjesztenek, ezért a kártékony rágcsálók megjelenése azonnali intézkedést, patkánycsapda mielőbbi beszerzését követeli.


Bizonyára mindenki hallott már a szalmonelláról, amelyet nem csak a romlott, hanem patkányok által beszennyezett élelmiszerek is terjesztenek.


Mivel az egereknek és patkányoknak bőséges élelemforrást jelent egy hulladéklerakó hely, rengeteg fertőző vírust és baktériumot hordoznak magukon. Ezek az állat mosakodása közben bekerülnek a bélrendszerébe és ott elszaporodnak. A szalmonella a nyálukkal, orrváladékukkal és ürülékükkel együtt kerülhet az élelmiszerekre, majd azokkal együtt az emberi szervezetbe. A szalmonella tünetei, a hasmenés, magas láz, hasi görcsök, hányinger és hányás szerencsés esetben maguktól megszűnnek pár nap múlva, viszont a fertőzöttek egy része tünetmentes hordozóvá válik, azaz, tudtán kívül tovább terjeszti a betegséget.


Védekezzen az egerek és patkányok ellen, előzze meg a szalmonellát! Hatékony egérfogóért és patkánycsapdáért forduljon hozzánk!

Hogy kerül patkány az otthonunkba? – 1. rész

A patkányok igen okos állatok, számos új kutatási eredmény szerint sokkal okosabbak, mint azt mi gondolnánk, ezért nem olyan egyszerű kiirtani őket az életterünkből sem.  De a kutatásokon felül a saját szemünkkel is meggyőződhetünk erről, hiszen gyakran előfordul, hogy otthonunkban is meglátogatnak minket a kis rágcsálók, sok bosszúságot okozva ezzel számunkra, és ezért is érdemes speciális patkánycsapdát, vagy egérfogót beszerezni.

minőségi patkánycsapdaA patkányokat a bejutás mestereinek is szokták hívni, mert bárhova képesek elrejtőzni, és viszonylag ritkábban, de előfordul, hogy a patkánycsapdákat is kicselezik.
Felmerül bennünk a kérdés, hogy mégis, hogyan tudnak bejutni az otthonunkba észrevétlenül?

Érdekesség képen összegyűjtöttünk néhány tulajdonságot, amivel rendelkeznek a patkányok, és ki is használják mindezeket az előnyös tulajdonságaikat.

  • A bejutáshoz kiváló testi adottságokkal rendelkeznek, ilyen pl. a hegyes karmok, amiket mászáskor nagyszerűen ki tudnak használni. A karom végén görbület található, ami szintén a mászásban segíti őket, akár függőleges felületre is könnyedén felmásznak.
    A fejméretük miatt a fejük átfér kis nyílásokon is, és a testük ezt követi, hiszen nagyon hajlékonyak. Metszőfogaiknak köszönhetően keményebb tárgyakat is képesek mozgatni és kirágni.
  • Kevesen tudják róluk, hogy vízben is jól érzik magukat, kiváló úszók, rendkívül jól alkalmazkodnak szinte minden körülményhez.
    Önnek is vannak gondjai a patkányokkal?

Segítünk megoldani a problémát minőségi patkánycsapdákkal!

Hogy kerül patkány az otthonunkba? – 2. rész

Cikkünkben arra keressük a választ, hogy hogyan is tudnak a patkányok olyan könnyedén bejutni az otthonainkba.

  • Kiváló a szaglásuk, képesek pár ezredmásodperc alatt meghatározni a szagforrás irányát. Ez nem csoda, hiszen kétszer annyi szaglósejttel rendelkeznek, mint az emberek.
  • Nagyon jó ugrók és ez sok esetben a túlélésüket is segíti. Könnyedén átugranak akár a tetőről az ablakba és a vékony köteleken, telefonvezetékeken történő bejutás sem jelent nekik gondot. Rendkívül jó egyensúlyoznak, ehhez a farkukat használják. A farkuk akkora, mint a testük, és tele van rugalmas inakkal, így könnyedén tudják ellensúlyként használni.
  • A patkányok intelligenciája igen kimagasló. Bejutáskor feltérképezik a helyszínt, és több féle tervet is kidolgoznak, illetve számításba vesznek. Amikor átszaladnak a helységeken, akkor feltérképezik a környezetet, és ezt meg is jegyzik. A tárgyak egymáshoz való távolságát rögzítik. Az emlékeik pedig visszafelé játszódnak le bennük.

Számos tulajdonságuk segíti a patkányokat abban, hogy kárt tegyenek otthonunkban, tárgyainkban, ezért szükség van patkánycsapdákra, elektromos patkányfogókra.

Nálunk megtalálja a patkányok ellenségeit! Elérhetőségeinken keressen fel minket, ha bármilyen kérdése merül fel a patkánycsapdákkal kapcsolatban!

elektromos patkányfogó

Élelmiszeripar vs. rágcsálók - ne aggódjon, mi győzünk!

Minden egészségügyi és tisztasági előírást betart, mégis rágcsálók jelenlétére utaló nyomokat talált?

Az élelmiszeriparban nagyon-nagy higiéniai elvárásoknak kell megfelelni, ami természetesen érthető és indokolt is, ellenben a szomszéd telekre már nem biztos, hogy ekkora figyelmet fordítanak tulajdonosaik, így a patkányok és egerek nyugodtan ki-be járkálhatnak és veszélyeztethetik vállalkozását. Ugyanúgy igaz ez az agráripar egyes ágaira, ahol a rágcsálók kárt tehetnek a terményben és beszennyezhetik azt, bárhogy is próbál tenni ellene.

A legjobb helyen jár, hogy megóvhassa vállalkozását és termékeit!

Patkány- és egérfogó kínálatunk keretein belül megkülönböztetünk manuális, illetve elektromos eszközöket. A különbség csupán a kinézetükben mutatkozik meg, a cél ugyanaz: rágcsálómentesítés!

Amennyiben cégünket választja, a rágcsálómentesítéshez szükséges minden eszközt egy helyről, az elérhető legjobb áron és minőségben szerezheti be! Garantáltan nem fog csalódni!

rágcsálók

 

Patkány csapda

Eredmény: 1 - 2 / 2
trappola_ratti_legno_12

Easy patkányfogó

1,490 Ft

Megnézem

trappola-ratti-plastica1

Power patkányfogó

1,990 Ft

Megnézem

ugrás az oldal tetejére

Copyright 2014 Szúnyogvadász
Mobil böngésző kompatibilis weboldal készítés: Buildweb Kft.